Veganska julklappstips

Nu vet jag att ni alla undrar över vad man kan ge en vegan i julklapp, eller hur? Heh heh-eheeeh. Talar jag till endast min familj eller övriga läsare as well? Det vet ingen förutom jag. I alla fall har jag fått frågan av min släkt många gånger i år. Vad i helskotta ska vi köpa åt den problematiska veganen i släkten? En levande gris? Nej nej, vänner. Let me tell you.

Alla Yankee-ljus som inte är dom gjorda på bivax är veganska! Puh! Tur, va? Dom doftar ju himmelskt. (även om plånboken får ta en liten smäll)

Yankee-Candle

 

Fazers wienernougat! Hoppa av glädje med mig i samband med att ni byter ut den vanliga julchokladen som utsatt djur för lidande till denna vackra låda fylld med choklad så god att ni må fälla en lyckotår när ni tar första tuggan. Tack, godisgudar, för ett supergott alternativ som passar oss som inte vill utnyttja djuren! (p.s. wiener, haha)

fazer-wiener_nougat_-rasia-6411401024221_tuotekuva1

 

 

Donera till en djurrättsorganisation i någon annans namn. Oikeutta Elämille arbetar för djurrätt i Finland. Djurrätt ska ej blandas ihop med djurskydd. Djurskydd, förklarat kort, är “vi fortsätter utnyttja djuren, men hey, minkarna ska få 5 cm mer utrymme i burarna!!1!” medan djurrätt innebär att djuren inte ska utnyttjas. Djurens Rätt jobbar för djurrätt i Sverige. Här kan du donera till Oikeutta Elämille, och här kan du donera till Djurens Rätt. Djur ❤

animalrights

 

Smink från E.L.F. Deras smink är helt utan animalier och de har dessutom insett att djurtestning är skit! Detta smink är dessutom snällt mot plånboken. Hur bra som helst! Doppa ansiktet i dessa produkter och valsa ut på stadens alla nattklubbar, du kommer lysa starkare än alla andra p.g.a det goda samvetet som medföljer smink som ej testats på djur!

P1100215

 

Vanlig röd Marianne. Asgod. Need I say more?

godis-6

 

Byt ut julskinkan. Vakna upp och inse att det är 2015 (snart 2016) och släpp taget om dina gamla, dammiga traditioner. En jul utan lidande, vore inte det fantastiskt?  Jag säger då det. Skippa rumpan i år och låt grisarna leva. Jamie Oliver en hel drös fantastiska recept ni kan undersöka istället!

happy-veggie-xmas-card-ethical.jpg

 

För dig som undrar över småsaker kommer här en liten checklista på sådant som är bra att komma ihåg!

 • Honung är INTE vegansk!
 • Inte heller läder, ull och päls (självklart för vissa, inte så självklart för andra)
 • E-ämnet E120 kan hittas i godis, smink och läskedrycker (ger den röda färgen) och är gjort på löss. Det är inte veganskt. E901 är bivax, inte veganskt det heller.
 • Mjölkskum, mjölkpulver, lanolin, vassle, laktos, etc etc… Läs innehållsförteckningen en extra gång.
 • Djurtestat = inte veganskt.

Kraaaaaaam!

Advertisements

3 thoughts on “Veganska julklappstips

  • mariawingren says:

   I påsar med bara röd marianne är skummjölkspulver inte en ingrediens, så då måste det vara för att de tillverkas på samma ställe som produkter som innehåller det. Men de påsar som har olika smaker är inte veganska.

 1. bysarasundqvist says:

  Vad roligt med små tips, det får du gärna skriva om flera gånger! Jag är väldigt intresserad av hurudan mat och prylar som är bra för miljön, men är väldigt lat med att försöka läsa in mig på det. Men bloggar är ju roliga att läsa, så fortsätt gärna!
  Vill ännu bara säga att du är stark som kämpar med att vara vegan och lära andra att det är något bra. Jag håller på att lära mig vara vegetarian – vilket är lättare än man tror men när det kommer till att äta tillsammans med någon annan blir det knepigare…
  Ha det bra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s